Niet gecategoriseerd

Nieuwe Eaton slang gaat langer mee

Eaton Aeroquip EC525

Eaton brengt een nieuwe hydrauliekslang op de markt die langer meegaat en daardoor minder onderhoudskosten vergt. De nieuwe EC525 AQP™ PLUS Hose is bovendien bruikbaar bij een groot aantal hydraulische vloeistoffen.

Het gaat om de nieuwe EC525 hoge temperatuur 4-spiraalslang. Deze is voorzien van de AQPTM PLUS elastomeerverbinding van Eaton, speciaal ontwikkeld voor situaties waarin de combinatie van verschillende vloeistoffen met hoge temperaturen tot problemen kunnen leiden. ‘De unieke AQP buis en deksel bieden een oplossing die geschikt is voor een veel breder scala van hydraulische vloeistoffen dan de standaard rubber uitvoeringen’, aldus Eaton. Deze verbeterde verbinding verlengt de levensduur van de hydrauliekslang en komt tegemoet aan de behoefte van klanten die te maken hebben met hoge temperaturen.

Maten
De 4-spiraaldraad slangconstructie is goedgekeurd voor gebruik bij temperaturen van -40 tot 150 graden celsius. De hydrauliek slang is geschikt voor allerlei hydraulische vloeistoffen, waaronder aardolie, brandwerende en op water gebaseerde vloeistoffen.

De EC525 is verkrijgbaar in de maten -12 tot -32 en eenvoudig te monteren met de Eaton non-Skive TTC12 serie slangkoppelingen. Afmetingen -12 en -16 zijn geschikt voor 350 bar druk, -20 en -24 kunnen 241 bar aan en maat -32 is bruikbaar voor 224 bar.

Gerelateerde berichten