Nieuws

Stamped by Powerflex!

Stamped by Powerflex

Wij werken volgens de STAMPED BY POWERFLEX methode. Deze methode ondersteunt bij het identificeren van de beste oplossing in de gegeven situatie. Met deze methode worden zeven belangrijke informatiegebieden gedefinieerd die nodig zijn om u een uitstekende oplossing en slang(samenstelling) te adviseren. 

Size
De totale lengte en de toleranties moeten worden gespecificeerd in DIN. Om de juiste binnendiameter van de slang te bepalen, moet de maat op lay-line van de originele slang worden geïdentificeerd. ls dit niet aanwezig is, moet de slang worden doorgesneden om van binnenuit de diameter op te meten. Daarnaast moet bij de diverse typen slangassemblages rekening worden gehouden met lengtetoleranties.

De juiste binnendiameter zal drukverlies tot een minimum kunnen beperken, voldoende doorstroming behouden en schade aan de slang door warmteontwikkeling of overmatige turbulentie voorkomen. De afmeting van de slang moet in overeenstemming zijn met de nomografische (Flow) kaart. Het debiet, in combinatie met de binnendiameter van de slang, bepaalt de vloeistofsnelheid door de slang.

Temperature
Ga uit van de continu (gemiddelde) temperatuur en bepaal de minimum en maximum temperatuur voor zowel de omgeving als het materiaal. Let ook op of vlambestendigheid van toepassing moet zijn. Bijvoorbeeld bij een routing in de buurt van hete spruitstukken. De maximale werkdruk zal afnemen naarmate de temperatuur stijgt. In extreme gevallen moet een hitteschild worden toegepast.

Andere zaken waarmee u rekening moet houden zijn: de maximale intermitterende omgevingstemperatuur, vloeistoftemperatuur, maximale temperatuur en blootstelling onder nul.

Application
Hier ligt de focus op de configuratie, routing, oriëntatie en overige eigenschappen van de slang. Het omvat ook hulpstukken, naast de vereisten voor de buigradius, flexibiliteit en trekkracht.

Bepaal de verwachte bewegingen en de geometrie zoals:

• gebruik, evenals intermitterend of continu gebruik;
• gebruik binnen en buiten;
• ongebruikelijke mechanische belastingen;
• overmatige slijtage;
• vereisten voor elektrische geleidbaarheid;
• type apparatuur;
• externe omstandigheden, zoals slijtage, olie, oplosmiddelen, zuur, ozon en zout water;
• of de slang momenteel in gebruik is.

Houdt hierbij ook rekening van de slang die in gebruik is en moet worden vervangen. Van belang kunnen zijn:

• de levensduur die wordt verwacht;
• een eventuele foutbeschrijving of bron van ontevredenheid bij de klant;
• de sterkte, de frequentie van impulsen;
• drukpieken en de vacuümvereisten.

Material
Er moet rekening worden gehouden met speciale eisen die gesteld worden aan de slang, zowel aan de binnen- als buitenmantel, bijvoorbeeld als gedurende lange tijd het medium in de slang stil staat.

Medium- en stroomsnelheid, chemische stof en de concentratie, zijn het vaste stoffen enz. Alle waarden moeten worden vastgelegd. Sommige toepassingen vereisen dat gespecialiseerde oliën of chemicaliën door het systeem worden getransporteerd. De juiste slangkeuze zorgt ervoor dat de gebruikte materialen in de binnen- en buitenmantel, maar ook of de slanguiteinden en O-ringen, compatibel zijn met de gebruikte vloeistof.

Pressure
De werkdruk van de slangassemblage moet mimimaal gelijk zijn aan de systeemdruk, want pieken in systeemdruk groter dan deze werkdruk verkorten de levensduur van de slang. Bij de bepaling zijn de temperatuur en vacuüm ook van belang. De bedrijfsdruk is de maximale druk waaraan het systeem onder normale bedrijfsomstandigheden zal opperen. Ook de dynamische of statische druk is van belang.

Ends
Onder andere stijl, type, oriëntatie en bevestigingsmethoden zijn in deze selectie opgenomen. Er moet ook rekening worden gehouden met ontkoppelde of gekoppelde slangen, slangen met ingebouwde fittingen, draadsoort, afdichtingen, materialen en afmetingen en geleidbaarheidseisen.

Delivery
Leveringen zijn specifiek voor klantvereisten, zoals test- en certificeringsvereisten, speciale verpakking en verzend- en tagvereisten. Deze kunnen ook verwijzen naar een totale lengte bij het werken met metalen slangen.

Dit is slechts een indicatieve methode. Bij het vervangen van een slang zou de eerste vraag altijd moeten zijn: kloppen de gegevens en is dit de juiste slang op de juiste plek? Vakkennis en ervaring kunnen het verschil maken, graag dagen wij u uit om samen de juiste slang op de juiste plek te installeren, of het nu nieuwbouw of revisie is. Veelal is er een besparing en soms zelfs een verbetering mogelijk.

Powerflex: Flexibel in Solutions.