Industriële aircoslangen

De laatste jaren merken we dat het steeds warmer wordt en dat juist de vraag naar verkoeling aan het toenemen is. De nieuwste generatie Industriële aircoslangen bieden flexibele slangleidingen in plaats van starre leidingen wat het geleidingsgemak, de trilling absorptie, de geluidsdemping en de bewegelijkheid aangesloten componenten bevorderen.

 

Industriële aircoslangen

 

Over Industriële aircoslangen

De Danfoss’s EverCool EC007 Type C barrièreslang is de nieuwste toevoeging aan de Industriële aircoslangen, bestemd voor vrachtwagens, landbouwvoertuigen en in de bouw. De EC007 A/C-slang is ontworpen voor verbeterde weerstand tegen breuken en knikken om uiteindelijk het verminderen van slangschade, schade die optreedt bij het buigen van de slang in moeilijke of krappe installaties of door normale slijtage. Bovendien heeft de EC007 A/C-slang een betere resistentie tegen permeatie (doordringbaarheid) dan alle andere Type C-slangen in de markt. Dit om koelverlies tot een minimum te beperken, de impact op het milieu te verminderen en downtime en kosten die gepaard gaan met het vullen van het systeem tot een minimum te reduceren.

Toepassing

DE EC007 A/C-slang is opgebouwd met een thermoplastische barrièrelaag tussen textielversterkte elastomere lagen en heeft een buitenlaag die warmte, ozon en UV-bestendig is. Hierme is de EC007 A/C-slang concurrerend geprijsd. Deze slangen vinden niet alleen hun weg naar de gebouwde omgeving maar ook veelvuldig in voertuigen zoals:

  • Alle koelinstallaties met compressor
  • condensor met ventilator en verdamper in supermarkten, magazijnen, vrachtwagens, op schepen etc.
    In het circuit kunnen één of meer filterinstallaties zijn opgenomen.
  • touringcars, vrachtwagens, grondverzet machines, landbouwvoertuigen en militaire toepassingen.

De slang is ook gekwalificeerd met verschillende koudemiddelen en koudemiddeloliën waaronder de emissie reducerende R1234yf.

Hoe te gebruiken

Dankzij het #EZ-clip principe zijn bepaalde slangen bijvoorbeeld de GH001 gemakkelijk op locatie te assembleren zonder dat daar zware krimpgereedschap bij benodigd is. Hiermee komt een lekvrije en veilige connectie tot stand en zijn de slangen direct klaar voor montage. Door de EZ-clip en het flexibele design, is het vervangen van een slang zo gebeurd.

Certificering

De Evercool slangen van Danfoss overtreffen de SAE J2064 en SAE J3062 Performance normen voor koeltechnische slangen en leveren daardoor uitstekende prestaties, ook tijdens intensief gebruik. De slang is ontworpen voor diverse soorten koudemiddelen zoals de de emissie reducerende R1234yf  R134A & R290. Als het aankomt op klimaatbeheersing, dan biedt Evercool altijd uitkomst. Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken, daar staat Aeroquip borg voor.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer weten over de range van EverCool slangen of kunnen we u helpen met onze uitgebreide expertise op het gebied van koeltechnische slangen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0294-450 200 of via sales@pflex.eu

Graag nodigen wij u uit met ons in gesprek te gaan en Powerflex naast onze expertise van de producten te ontmoeten als partner in uw supply chain.