Historie

Al sinds 1956 richt PowerFlex zich op de meest hoogwaardige hydraulische producten die er in dit specialistische segment te vinden zijn. PowerFlex heeft in de afgelopen decennia een schat aan ervaring opgebouwd. Essentieel in een branche waarin deze specifieke kennis erg belangrijk is.

Aan de basis van dit bedrijf staat Erik Haas (1952). Erik komt in 1982 eigenlijk per toeval in de wondere wereld van hydraulische slangen en koppelingen terecht. ‘Eigenlijk ben ik er gewoon ingerold. Het is een fascinerende wereld, maar hydrauliek is niet iets waar je direct aan denkt als je jong bent. Ik werkte in de autobranche toen ik als jongeman een vacature zag bij Sun Electric. In die tijd een van de grootste importeurs en distributeurs van hydraulische producten. Ik heb het vak in de praktijk geleerd en allerhande cursussen gevolgd. Al doende leer je. Toen Sun Electric in 2002 hun hydraulische activiteiten beëindigden, kon ik door middel van een management buy-out eigenaar worden van de hydraulische tak. Deze afdeling, inclusief alle medewerkers, is toen overgedragen aan Powerflex. Daarmee is de kennis van hydrauliek verbindingen en het productaanbod binnenshuis gebleven en hebben we altijd onze hoogstaande service kunnen waarborgen’.

Terug tot 1956
Ook zoon Michael (….), algemeen manager van PowerFlex, werkt al jaren in het bedrijf. ‘Ik ben in 2004 in het bedrijf gekomen. We zijn misschien niet de grootste in omvang in dit segment, maar wel groots in wat we kunnen doen. De voorgeschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1956, het jaar van oprichting van een van de rechtsvoorgangers van Powerflex. Er zijn dus weinig anderen in deze branche die over zoveel ervaring en vakkennis beschikken. Natuurlijk is er in de loop van de tijd veel veranderd binnen het bedrijf en in de hydraulische markt in het algemeen. Wij zijn echter flexibel en snel en gaan mee in de wensen van onze klanten. We denken met hen mee en proberen altijd tot de beste oplossing te komen. We bieden een constante kwaliteit en zijn gewoon goed in wat we doen. No nonsense, doen waar je goed in bent met oog voor de klant, dat is ons motto.’