Geen categorie

Eaton Flat Face koppelingen in Multilink systeem

Eaton Flat Face koppelingen in Multilink systeem

Snel en eenvoudig verbinden en ontkoppelen met de voordelen van de nieuwe FlatFace-serie van Eaton.

Aan hydraulische systemen worden steeds meer eisen gesteld. Nadat Eaton eerst de Flat Face (FF) serie opnieuw heeft “uitgevonden” is het nieuwe design specifiek ontworpen om aan de vraag van hoge drukken, impulsen en aan de steeds strengere milieueisen te voldoen.

De nieuwe Multilink koppeling is geschikt voor mobiele toepassingen in veel bedrijfstakken
Zo zijn ze bij uitstek geschikt voor toepassingen in landbouw-, bouw- en bedrijfsvoertuigen. De koppelingen zijn niet alleen veilig en lekvrij, maar maximaliseren ze ook de machine-efficiëntie, prestaties en uptime. De koppelingen ondersteunen druk- en stroomsnelheden die ver boven de ISO 16028-normen liggen. Verder biedt het nieuwe ontwerp verbeterde corrosie bescherming en vereenvoudigde connectiviteit en dit betekent meer machineproductiviteit en betrouwbaarheid in zelfs de zwaarste omgevingen.

Het nieuw Multilink systeem ondersteunt twee tot zes koppelingen
Met het nieuwe Multilink systeem (Multi-FF) worden alle voordelen van de FF-serie verder uitgebreid. Ontworpen voor elke toepassing waarvoor meerdere “hydraulische” vloeistofaansluitingen nodig zijn, van twee tot zes FF-koppelingen tegelijkertijd.

Multi-FF maakt het aansluiten van slangen sneller en eenvoudiger en biedt tevens een modulaire en flexibel ontwerp dat kan worden aangepast aan uw specifieke vereisten.

Compact en lichter
De Multi-FF biedt oplossingen en vooral flexibiliteit. Het is tevens mogelijk om aansluitingen te maken tijdens assemblage, installatie en onderhoud.

Eenvoudiger onderhoud
Het vervangen van een defecte koppeling kan tijdrovend en duur zijn in sommige Multilink systemen. Nu is het mogelijk een koppeling te vervangen met standaard gereedschap. Downtime kan daarmee tot een minimum worden beperkt.

De Multi-FF oplossing is ook toepasbaar met Eaton’s Snap-To-Connect-systeem (STC) om koppelingen en slangkoppelingen te integreren, wat een snellere montage mogelijk maakt.

Uitzonderlijk gebruiksgemak
Het systeem is voorzien van een ergonomische handgreep, waarmee het met een korte rotatie van 130° mogelijk is om verbinding te maken. Het systeem heeft onderscheidende begin- en eindposities.

Verminderde kans op vervuiling
Het Multi-FF systeem vermindert ook aanzienlijk de kans op vervuiling van de koppelingen

bij gebruik in vuile omgevingen, wat het gehele hydraulische circuit ten goede komt. Een geïntegreerde afdichtband tussen de platen voorkomt elk contact van de koppelingen met vuil. Bovendien is de fixplaat voorzien van een stofkap die automatisch sluit en de female koppelingen beschermt tijdens ontkoppeling.

Robuust en betrouwbaar
Naast de uitstekende corrosiebescherming met Guardian Seal, is het ontwerp zo gemaakt dat het de meest zware cycli kan weerstaan bij veeleisende toepassingen.

Modulair en flexibel
Het Multilink systeem is ontworpen dat ze aangepast kunnen worden aan uw specifieke wensen. De FlatFace koppelingen zijn verkrijgbaar in staal en roestvrij staal. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Robuust en lange levensduur
 • Makkelijk in gebruik
 • Geïntegreerde bescherming tegen vervuiling door afdichting
 • Verbeterd onderhoudsgemak
 • Modulair ontwerp dat maatwerkoplossingen mogelijk maakt met elektrische connectoren of speciale koppelingen

 

De FF-serie in één oogopslag:

 • Overtreft de ISO 16028-norm
 • 60% hogere werkdruk tot 400 bar
 • Tot 74% hogere stroomsnelheden, waardoor energieverlies wordt verminderd
 • Uitzonderlijke corrosiebestendigheid (tot 1000 uur bescherming met milieuvriendelijke Guardian Seal coating). Veiliger en beter voor het milieu
 • Maakt veelzijdige ontwerpen mogelijk
 • In specifieke gevallen onder restdruk te koppelen
 • Drie jaar garantie