Algemeen

Eaton Aeroquip FC500 X-FLEX™

FC500 X-Flex hydraulische spiraalslang

Extreem flexibele R13 slang met een werkdruk van 350 bar in de maten ¾ tot de 2”

De Aeroquip X-FLEX™ FC500 hogedrukspiraalslangen omvat de nieuwste technologieën op het gebied van buitenmantels, fittingen en spiraal verstevigingen.

Door gebruik te maken van de nieuwste materialen in combinatie met de nieuwste productietechnologie, heeft Eaton een belangrijke verbetering van de flexibiliteit bereikt. De nieuwe X-FLEX™ heeft een verbeterde buigradius verhouding van maar liefst 46%. Montage problemen van een R13 slang behoren vanaf nu tot het verleden, daar waar monteurs in het verleden ooit moeilijkheden ondervonden met het installeren, kan met deze nieuwe slang elke uitdaging worden overwonnen.  Typische toepassingen voor een hogedrukslang van 350 bar zijn te vinden in een breed scala van mobiele en industriële sectoren.

Breed toepasbaar
De FC500 is bij uitstek geschikt voor toepassingen in onder meer bouwmachines, zoals graafmachines, graaflaadcombinaties, bulldozers en bosbouwapparatuur. Stationaire apparatuur zoals spuitgieten en vormen zijn ook geschikt.

De Aeroquip X-FLEX™-slang van Eaton in combinatie met de Eaton TTC-fittingen biedt u flexibiliteit voor elke toepassing. Met de uit één stuk bestaande Aeroquip Global Spiral TTC-krimpfittingen zijn deze slangen betrekkelijk eenvoudig te assembleren.

Kenmerken
• 46% verbetering in de “force-to-bend”
• 1/2 SAE buigradius
• Voldoet aan 350 bar werkdruk in alle maten
• Robuuste, slijtvaste buitenmantel – DURA-TUFF™
• Voldoet aan en overtreft de SAE 100R13
• MSHA goedgekeurd

Constructie
Binnenmantel van synthetisch rubber, 4-zware spiraaldraadversterking (maten -12 tot -24), 6-zware draadspiraalversterking (maat -32) en een DURA-TUFF™ rubberen buitenmantel.

Goedgekeurde fittingen
4S en 6S fittingen

Werktemperatuur
-40°C tot +121°C

Toepassingen
Hogedruk hydraulisch systemen. Geschikt voor petroleum en op water gebaseerde vloeistoffen.

Voordelen
• Flexibel ook bij lage temperaturen
• Langere levensduur bij schurende toepassingen.
• Buitenmantel extreem slijtvast ook bij schurende toepassingen..

Download hier de flyer voor meer informatie

Wilt u meer informatie?
Stuur een mail naar: sales@pflex.eu of bel 0294 – 450200.