Algemeen

Dagverslag #4 Coronel Dakar Team

De organisatie had het al gezegd: de vierde etappe van Dakar 2021 is een snelle.

Tim en Tom Coronel konden dat aan de finish van de 337 kilometer lange proef bevestigen. Topsnelheid is niet waar The Beast het van moet hebben en een paar kleine probleempjes onderweg drukten de snelheid ook. De broers Coronel kwamen aan de meet met de veertigste tijd.

Die kleine probleempjes konden de pret echter niet drukken. “Een gave etappe”, vond Tom, “met een beetje duinen – ongeveer 20 kilometer – en veel snelle paden, tussen de bergen door en over klifjes heen, waar Tim zijn hart kon ophalen met een beetje driften.”

“Wat een mooie proef en wat een prachtig landschap”, vond ook Tim. “Er zaten wat linke navigatiedingetjes in, maar Tom was spot on met navigeren. Daar ben ik heel blij mee.” Geen navigatiefouten maken leverde de tweeling in elk geval wat tijdwinst op en dat konden ze goed gebruiken. Tim moest twee keer van het gas af om The Beast een beetje rust te gunnen op de snelle paden. “De olietemperatuur werd te hoog”, vertelde Tom. Na de finish constateerden Tim en Tom dan ook een kleine olielekkage onder de auto.

Een ander probleempje was dat het bandendruksysteem linksachter niet goed werkte. Daardoor moest Tom steeds handmatig lucht in de band pompen. Een verkeerde bandenspanning was er waarschijnlijk ook de oorzaak van dat de band linksachter in de duinen lek ging. “We hebben ‘m moeten wisselen en toen hebben we ook maar meteen het slangetje van het aflaatsysteem eraf gehaald”, aldus Tom.

Na afloop van de proef lag er nog een verbinding over de weg van dik 250 kilometer naar de Saoedische hoofdstad Riyadh te wachten. Daar start morgen de vijfde etappe, die een stuk minder snel en een stuk lastiger belooft te worden, met een combinatie van moeilijke duinen en scherpe stenen.