Algemeen

Dagverslag #1 Coronel Dakar Team

The Beast geeft geen krimp in listige eerste etappe

In de eerste etappe van de Dakar 2021 was het meteen raak. Overal zagen Tim en Tom Coronel auto’s met schade, lekke banden en andere miserie. Zelf tokkelden de broers er rustig tussendoor. Geen fouten, geen toestanden, en ook The Beast gaf geen krimp in de listige etappe van Djedda naar Bisha.

Door gewoon rustig door te rijden en uit de problemen te blijven kwamen Tim en Tom aan de finish van de 277 km lange proef met de 39ste tijd, op 45 minuten van etappewinnaar Carlos Sainz. Dat had iets beter gekund, maar ook vele malen slechter. “Ik ben twee keer uit de auto geweest om te filmen”, vertelde Tom. “Zo hebben we even bij Erik van Loon gestaan, die serieus veel schade had opgelopen door op een steen te rijden.”

De ellende van anderen was een waarschuwing voor de heren Coronel. “We moesten er even inkomen, maar dat was misschien maar gelukkig ook”, zei Tim. “Er zaten veel auto’s in de problemen. Met die wetenschap hebben we bijvoorbeeld niet geprobeerd een paar auto’s voor ons in te halen, hoewel ze ons een beetje ophielden. We hebben het redelijk rustig aan gedaan en pas op het einde heb ik The Beast aangetrapt.”

Dat risico durfden ze toen wel te nemen, aldus Tom. “De temperaturen bleven goed, we hebben geen lekke band gehad, niet verkeerd gereden, niks. Dan kan het tempo wel wat omhoog, met de haven in zicht. Zo’n eerste dag geeft vertrouwen. We zijn klaar om aan te vallen. We kruipen gewoon naar voren, let maar op.”